Marhakockák

Marhakockák kéksajtszószban, egy izgalmas étel a sajtok kedvelőinek

Hozzávalók :

1/2 kg felkockázott marhahús
1 fej hagyma
1/4 kg penészes vagy érlelt kéksajt
2 bögre csontleves
1 evőkanál só és fekete bors ízlés szerint

Ez az egyik étel, amit napi szinten készítettem, amikor angliában egy hotelben dolgoztam, mint szakács. Az eredeti angol recept szerint stilton sajtot kell használni, de bármilyen kék sajttal működik a recept. A marhahúst én szeretem nagyobb kockákra vágni ehhez az ételhez.

Tisztítsuk meg a hagymát majd vágjuk finomra. Ezután egy lábosba olvasszuk ki az állati zsírt és adjuk hozzá a finomra vágott hagymát majd lassú tűzön üvegesre pirítjuk. Tisztítsuk meg a marhahúst is és vágjuk nagyobb kockákra majd amikor a hagyma elkészült, tegyük rá a húst. Keverjük el jól és vegyük nagyra a lángot alatta. A hús levet fog ereszteni, de ha nem elég a folyadék rajta, akkor adjunk hozzá a alapléből. Bánjunk óvatosan a sóval, mivel a sajt is sós, mit majd hozzáadunk a végén. Főzzük a húst ameddig fel nem puhul, ez 2-4 óra szokott lenni a húsminőségtől függően. A legvégén adjuk hozzá a sajtot, én 1-2 szebb márványos darabot meg szoktam hagyni díszítés gyanánt, a többit adjuk a húshoz. Felforraljuk és szépen el fog olvadni benne a sajt.